Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)؛مدتی است مجموعه انیمیشن «مهارت‌های زندگی» که سرپرستی نویسندگان و کارگردانان آن را فرخ یکدانه به عهده دارد، در کنداکتور پخش«کانال نهال» شبکه کودک و نوجوان رسانه ملی قرار گرفته است.

مجموعه انیمیشن «مهارت‌های زندگی» را مؤسسه فرهنگی «حور» در 250 قسمت تولید کرده است که در هر قسمت از آن نکات تربیتی و اخلاقی و یکی از مهارت‌های مورد نیاز اجتماعی ویژه مخاطبان هدف یعنی کودکان در قالب روایت قصه‌، ارائه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین بهانه با منوچهر اکبرلو، کارشناس و مدرس هنرهای نمایشی و رسانه و یکی از اعضای گروه نویسندگان این مجموعه پیرامون این موضوع که «مهارت‌های زندگی» تا چه اندازه توانسته است مبتنی بر اصول اخلاقی و تربیتی اسلامی و ارزشی، تأثیر مثبتی بر روی مخاطب بگذارد، گفت‌و‌گویی ترتیب داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید:

ـ مقداری در مورد روند طراحی قصه‌ها و نگارش فیلمنامه این مجموعه انیمیشن که حاصل یک کار گروهی است، توضیح بفرمایید؟

 گروهی از نویسندگان که سرپرستی آنها را فرخ یکدانه به عهده داشت، مأمور نگارش فیلمنامه‌های این انیمیشن شدند که طراحی قصه آنها با مشاورت یک کارشناس روانشناسی و یک کارشناس مذهبی که در کنار گروه نویسندگان حضور داشتند به انجام رسید و مجموعاً 250 مهارت از مهارت‌های اجتماعی و سبک معمول و متعارف زندگی که رفتارهای به‌هنجار بود و اغلب آنها جهان‌شمول است در روند قصه گویی این مجموعه مورد توجه قرار گرفت.

ـ اشاره به حضور کارشناس مذهبی در کنار گروه نویسندگان داشتید، با این فرض باید نتیجه کار در طرح و تبیین مجموعه‌ای از این قوانین و مهارت‌های زندگی منطبق با موازین شرع و آموزه‌های دینی و اسلامی را تضمین شده دانست؟     

به طور حتم. در روند داستان هر یک از قسمت‌های این مجموعه و حتی گفته‌های شخصیت‌های آن می‌توان ردپایی از متون مذهبی، سفارش و توصیه‌های بزرگان دین را البته به شکلی کاملاً غیرمستقیم مشاهده کرد؛ اساساً ایده و طرح کلی بسیاری از قسمت‌های این مجموعه از احادیث و روایات اسلامی اقتباس شده و در قالب طرح، برای بسط بیشتر قصه و دیالوگ‌نویسی در اختیار گروه نویسندگان قرار گرفته است.

با این وجود باید به یک نکته ظریف نیز توجه کرد و آن اینکه بسیاری از آموزه‌های تربیتی و اخلاقی و کسب مهارت‌های اجتماعی از سوی کودکان و نوجوانان امری کاملاً مشترک براساس هر مشرب فکری و اعتقادی است و وجهه جهانی دارد و بیش از هر چیزی ماهیتی آن انسانی است که در این مورد خاص نیز در روند روایت قصه‌ها، نکات زیادی در قصه‌گویی لحاظ شده است.

ـ چه چیزی از موضوعات داستانی این مجموعه، به طور کامل ماهیت اسلامی و قرآنی دارد؟

در مورد روابط میان بچه‌ها با یکدیگر و والدین آنها در این مجموعه قاعدتاً مجاز به پرداختن به نسخه‌ای براساس روابط و مناسبات فردی و اجتماعی حاکم بر دنیای غرب نبودیم، مواردی که ممکن است هنجارهای اجتماعی و اعتقادی ما آن را برنتافته و براساس تفکر اسلامی حاکم و نظام تربیتی ما منطبق با آموزه‌های دینی، ضدارزش تلقی شود؛ در نتیجه چنین روابطی را ما کاملاً براساس فرهنگ بومی و منطبق بر ارزش‌های دینی طراحی کردیم؛ امری که شاید آن را بارقه‌ای از سبک زندگی ایرانی و اسلامی و نقطه آغازین آن بتوان برشمرد.

ـ قطعاً شاهد پخش انیمیشن از شبکه کودک و نوجوان رسانه ملی بودید، خروجی کار را چقدر در برقراری ارتباط متقابل و مؤثر با مخاطب هدف، موفق ارزیابی می‌کنید؟

خوشبختانه در طول روند تولید این مجموعه ارتباط و تعامل خوبی میان گروه نویسندگی و گروه کارگردانی وجود داشت و به نظر می‌رسد نتیجه کار تا حد زیاد و قابل قبولی توانسته تأثیر عمیق و سازنده خود را بر روی مخاطب بگذارد؛ استفاده از تکنیک تصاویر سه‌بعدی، فضای رنگی و فانتزی برای طراحی شخصیت‌های این مجموعه با اتکا به فیلمنامه روان و سرراست و بدون تعلیق اضافی که مخاطب را دچار سردرگمی کند از جمله مصادیقی است که می‌توان به توفیق مجموعه و اقبال آن در نزد مخاطبان و خانواده‌های ایشان، اشاره کرد.

نکته‌ای که شخصاً نظرم را به خود جلب کرد اینکه در بازدید از چند پیش‌دبستانی و مدارس ابتدایی که برای کتابخوانی به آنجا دعوت شده بودم، مشاهده کردم که اولیای مدرسه، قسمت‌هایی از این مجموعه را ضبط و تکثیر و در اختیار والدین دانش‌آموزان که شاید در ساعت پخش از تلویزیون فرصت برای تماشای آن را نداشته باشند قرار داده بودند و یا در موردی در کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی و توجیهی والدین دانش‌آموزان، قسمت‌هایی از این مجموعه به عنوان مثال مطرح و روی جزئیات آن بحث و بررسی کارشناسی، صورت می‌گرفت.  

  

ـ فراگیر شدن تولید محصولاتی فرهنگی و هنری را در قالب‌هایی همچون انیمیشن «مهارت‌های زندگی» چقدر در امر آموزش و مهارت آموزشی کودکان و نوجوانان، لازم و ضروری می‌دانید؟

آموزش مهارت‌های اجتماعی نیاز مبرم جوامع ایرانی به ویژه در زندگی شهری است؛ امری که متأسفانه در نظام آموزشی و تربیتی ما به ویژه وزارت آموزش و پرورش مورد غفلت قرار گرفته و شاهد هستیم که بیشترین تمرکز این حوزه معطوف به محفوظات و شرح دروسی است که در عین اهمیت داشتن چندان ضرورت‌های زندگی آینده دانش‌آموزان را تأمین نمی‌کنند. در چنین شرایطی است که باید متولیانی همچون رسانه ملی و برنامه‌سازان دست به کار شده و با تولید آثاری همچون این مجموعه سعی در رفع خلأ آموزشی در این حوزه مهم و خطیر را داشته باشند.

 

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۱۹۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوه‌ای از شکوه زندگی امام صادق(ع)

حیدری ابهری در کتاب «من امام صادق(ع) را دوست دارم» روایت‌های کوتاهی را بر اساس منابع پژوهشی و قرآنی درباره زندگی بنیانگذار مکتب تشیع برای کودکان آورده است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مجموعه‌ 14 جلدی «من اهل بیت(ع) را دوست دارم»، اثری از حجت‌الاسلام غلامرضا حیدری ابهری است که تلاش دارد در بستری تاریخی، سبک زندگی اهل بیت(ع) را برای کودکان روایت کند. نویسنده برای نگارش این اثر که از سوی نشر جمال منتشر شده، به سراغ منابع متعدد قرآنی و روایی رفته است. هانیه عدالتی، فعال حوزه کتاب، در یادداشتی به معرفی هشتمین مجلد این مجموعه پرداخته؛ جلدی که در آن زندگی رئیس مذهب تشیع، امام صادق(ع) روایت شده است. یادداشت او را می‌توانید در ادامه بخوانید:

امام صادق(ع) در زمان خودشان شاگردان زیادی پرورش دادند و بسیاری از دانشمندان از اقصی نقاط دنیای اسلام برای مسائل علمی به ایشان مراجعه می‌کردند و در جلسات درس امام(ع) شرکت داشتند. کودکان و نوجوانان ما می‌توانند در علم‌آموزی و دیگر فضائل اخلاقی و تربیتی ایشان را الگوی خود قرار دهند. کتاب‌های داستانی با محوریت شخصیت و زندگی امامان معصوم(ع)، بستر تربیتی و آموزشی خوبی برای برای کودکان و نوجوان هستند. در این داستان‌ها علاوه بر اینکه کودک با امام(ع) آشنا می‌شود، به طور غیر مستقیم اخلاق و صفات پسندیده را هم می‌آموزد.

نشر جمال مجموعه‌ 14 جلدی «من اهل بیت (ع) را دوست دارم» را منتشر کرده و در هر جلد به زندگی‌نامه‌ یکی از اهل بیت (ع) می‌پردازد. نویسنده‌ این مجموعه، حجت‌الاسلام غلامرضا حیدری ابهری، نویسنده و محقق در حوزه‌ تعلیم و تربیت کودکان است و آثار متنوعی در زمینه‌ ادبیات دینی کودکان و نوجوانان دارد.

کتاب «من امام صادق(ع) را دوست دارم» هشتمین جلد از این مجموعه است. مبنای کتاب بر پایه‌ مودت و دوستی اهل بیت(ع) است و کتاب با این جمله شروع می‌شود؛ من امام صادق(ع) را دوست دارم. بعد از آن در معرفی امام به عنوان امام ششم شیعیان به پدر و مادر آن حضرت که امام باقر(ع) و بانو ام‌فروه بودند و جایگاه والای مادر امام از زبان خودِ امام اشاره شده است. یکی از راه‌های ایجاد رابطه‌ دوستی و مودت در جان کودکان نسبت به امام، شاد کردن آنها در شادی اهل‌بیت است. اولین صفحه‌ کتاب، تصویر کودکانی است که به مناسبت 17 ربیع‌الاول که میلاد پیامبر(ص) و امام صادق(ع) است جشن گرفته و خوشحال‌اند. حُسن سلیقه نویسنده و تصویرگر کتاب، حکیمه شریفی در این رابطه ستودنی است.

دوران امامت امام صادق(ع)، همزمان با درگیری حکومت‌های بنی‌امیه و بنی‌عباس بود و این تحولات فرصتی به حاکمان وقت برای سختگیری و ایجاد محدودیت برای شیعیان نمی داد. امام صادق(ع) از این فرصت ایجاد شده استفاده کردند و علوم اسلامی را گسترش دادند و شاگردانی، عالم و دانشمند تربیت کردند. نویسنده این موضوع را به زبان ساده و قابل فهم برای کودکان توضیح داده و در نهایت دلیل معرفی کردن امام صادق(ع) به عنوان رئیس مذهب شیعه را بیان می‌کند.

زمانه زر و زور و گل محمدی!

حیدری ابهری نمونه‌هایی از سبک زندگی امام صادق(ع) در قالب روایت کوتاه آورده تا کودکان با ابعاد متفاوت زندگی ایشان آشنا شوند. در یکی از این حکایت‌ها، از کار کردن و تلاش امام برای به دست آوردن هزینه‌های زندگی، داستانی آورده است. در حکایتی دیگر ضمن آشنایی مخاطب با علم غیب امام، تأکید ایشان را بر احترام به مادر بیان می‌کند. آگاهی از مسلط بودن امام(ع) به تمام زبان‌ها قطعاً برای کودکان جالب و شگفت‌انگیز خواهد بود. در این مورد نمونه‌ای از سخن گفتن امام(ع) به زبان فارسی آورده شده است.

در نهایت، موضوع مسموم شدن و شهادت امام(ع) بیان می‌شود تا مخاطب با سیمای واقعی دشمنان اهل بیت(ع) آشنا شود و بداند که دین اسلام، آسان به دست ما نرسیده است. آخرین ساعات حیات امام صادق(ع) و سفارششان به نماز این‌چنین به تصویر کشیده شده است:

«او در آخرین ساعات زندگی اش، چشمانش را باز کرد و به خانواده‌اش فرمود: همه‌ خویشانم را نزد من بیاورید. انگار امام(ع) کار مهمی با آنان داشت. وقتی خویشاوندان حضرت آمدند، امام(ع) در مورد اهمیت نماز با آنها صحبت کرد. حضرت به آنها هشدار داد که هرگز نسبت به نماز بی‌توجه نباشند و آن را سبک نشمارند.»

در پایان کتاب معرفی مختصر و شناسنامه‌ای و سه نمونه از سخنان نورانی حضرت آمده است کتاب «من امام صادق(ع) را دوست دارم» درکتابنامه‌ رشد آموزش و پرورش معرفی شده و مناسب کودکان 8 تا 12 سال است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چهره‌هایی که نمی‌دانستید صداپیشگی هم کرده اند
  • اقدامات بی بدیل امام صادق علیه السلام در حفظ و صیانت از روایات
  • ترسناک‌ترین فیلم جهان که کشته داده!
  • انیمیشن‌هایی متفاوت برای بزرگتر‌ها؛ انیمیشن‌هایی مفرح برای بچه‌ها
  • جلوه‌ای از شکوه زندگی امام صادق(ع)
  • جای خالی معلمان ماهر مجازی
  • افشاگری کیهان از مخالفت دولت با لایحه حجاب | گیر داستان کجاست؟
  • طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال کنشگری فعال در عرصه تعلیم و تربیت است
  • دکتر طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی به دنبال کنشگری فعال در عرصه تعلیم و تربیت است
  • انیمیشن‌هایی متفاوت برای بزرگترها ؛ انیمیشن‌هایی مفرح برای بچه‌ها